smokehouse bbq, barbecue, brisket, leikattu smokehouse liha

Smokehouse BBQ -boomi jyllää

Smokehouse- ja BBQ-kulttuuri on ottanut  Suomessa, ja se on yhä suositumpi trendi ravintolamaailmassa myös ympäri maailmaa. Tämä ruokatrendi on saanut alkunsa Yhdysvalloista, jossa BBQ-ruokaa on valmistettu jo vuosikymmenten ajan. Tämä herkullinen ruoka on valmistettu savustamalla lihaa ja muita ainesosia pitkään ja hitaasti, jotta saadaan aikaan täyteläinen savun maku ja murea rakenne.

Smokehouse BBQ on perinteinen amerikkalainen BBQ-ruokakonsepti, joka perustuu lihan tai kanan hitaaseen savustamiseen. Savustus antaa ruoalle erityisen maun ja pehmeän rakenteen. BBQ-ruokien lisukkeisiin kuuluvat yleensä esimerkiksi maissi, coleslaw-salaatti, mac & cheese, paistetut perunat, pavut ja erilaiset BBQ-kastikkeet.

Kotimaisia smokehouse-ravintoloita

Suomessa Smokehouse BBQ -buumi on saanut jalansijaa ja yhä useammilla ravintoloilla on tarjolla laadukasta Smokehouse BBQ -ruokaa. Tunnetuimpia ovat esimerkiksi JJ’s BBQ Salossa, joka on erikoistunut amerikkalaiseen BBQ-ruokakonseptiin. Ravintola tarjoaa laajan valikoiman liha- ja kanaruokia, jotka on valmistettu pitkään savustamalla ja maustettu perinteisillä BBQ-mausteilla. Ravintola on tunnettu laadukkaista raaka-aineistaan.

Toinen suosittu kyseisen ruokasuuntauksen edustaja on Miller´s BBQ Hämeenlinnassa. Miller’s Hämeenlinna on amerikkalaistyylinen ravintolaketju, joka on erikoistunut burgereihin, pihveihin ja tex-mex -ruokiin. Ravintolan valikoimaan kuuluu erilaisia hampurilaisia, nachoja, fajitaksia, pihvejä ja muita grilliruokia. Miller’s tunnetaan erityisesti mehevistä burgereistaan ja runsaista annoksistaan.

Lyhyen ajomatkan päässä Tampereelta Pirkkalassa sijaitseva ravintola Bar&Grill Oliver’s tarjoaa Smokehouse BBQ -ruokaa ja heidän suosituimpia grilliruokiaan ovat brisket, ribs, pulled pork ja fried chicken. Lisäksi ravintolassa on tarjolla erilaisia burgerivaihtoehtoja ja lisukkeita, kuten maissia ja coleslaw-salaattia. Ravintoloiden ohella mainittakoon vielä Ylöjärveltä ponnistava Mattila Bros. joka valmistaa ja tarjoaa suosittuja Smokehouse-lihatuotteita pääasiassa ruokakauppojen valikoimiin, joissa yhdistyvät aidon Amerikan BBQ-maut ja suomalainen leppäsavu. Heiltä löytyy myös lounasravintola Palwaamo Ylöjärveltä.

Smokehouse BBQ on lihan ystävän suosikki

Smokehouse BBQ -ruoassa yhdistyvät savuisen grillauksen ja mausteisen marinadin tuoma ainutlaatuinen maku. Grillauksen aikana ruokaan tarttuva savuaromi ja pitkä kypsennysaika mureuttavat lihat ja antavat niille intensiivisen maun. Smokehouse BBQ -ruoka sopii erityisen hyvin lihan ystäville, mutta myös kasvisvaihtoehtoja on tarjolla. Kannattaa siis ehdottomasti maistaa Smokehouse BBQ -ruokaa ja nauttia sen herkullisesta makuelämyksestä vaikkapa kotimaan road tripillä kesällä.

Suupantie 6, 33960 Pirkkala

p. 050 4396511
info@ravintolaolivers.fi